Otsikko-ohjelmat

Otsikko-ohjelmat
Radio Moreenin otsikko-ohjelmat vaihtelevat lukukausittain, ja esimerkiksi lyhyet ohjelmasarjat ovat ohjelmistossa vain muutaman viikon ajan. Kevätkaudella 2022 ohjelmistossamme ovat muun muassa nämä ohjelmat:

Aivocast
Podcast aivoista ja ajattelusta. Mikin takaa löytyvät toimittajat Jenna Lahti ja Hanne Vuorela, jotka pähkäilevät muun muassa unien, aistien, synestesian ja multitaskaamisen ihmeellisten maailmojen äärellä. Jokaisessa jaksossa on vieraana asiantuntija tai tutkija täydentämässä aihetta tieteellisestä näkökulmasta. Löytyy myös netistä. Uusi tuotantokausi tulossa kevään 2022 aikana maanantain ohjelmapakettiin.

Aivoriihi
Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoiden audiotyöpajan tuotantoa syksyllä 2021, jolloin studiokeskustelujen teemana oli vapaus ja sen rajat.

Asiantuntija äänessä
Toimittajaopiskelijoiden tekemiä asiantuntijahaastatteluja vaihtelevista aiheista. Haastattelut ovat osa Journalismin monet muodot -kurssia ja journalistiikan opetusta Tampereen yliopistossa.

Komeetan jäljillä
Komeetan jäljillä -podcastissa journalisti Jaakko Suorsa haastattelee tutkimuskeskus Cometin tutkijoita Tampereen yliopistosta. Podcastissa tutkijat kertovat omista tutkimusaloistaan ja niiden kehityksestä 25 vuoden aikana sekä tutkijan arjesta ja tutkimukseen liittyvästä elämästä. Haastattelujen lomassa Suorsa pohtii omia näkemyksiään tarkastelemistaan viestintätutkimuksen aiheista. Kaikkiaan seitsemässä jaksossa käsitellään näitä alueita viestintätutkimuksessa: yleisöys, hyvinvointi, julkisuus, kuvallisuus, etnisyys ja rasismi, journalistinen työ, lapset ja nuoret. Ohjelmasarja maanantain ohjelmistossa.

Kuuntele tutkijaa
Ohjelmassa Tampereen yliopiston tutkijat kertovat ajankohtaisista tutkimuksistaan. noin 30 min. Moreenin toimitus. Uusintoja yliopistoradion arkistosta tiistaisin.

Mediamankeli
Mediakriittinen ohjelma. Kevätkaudella 2022 ohjelma keskittyy sosiaalisen median ilmiöihin. Jenna Lahti ja Ella Rimpelä. Radiolähetyksessä maanantaisin.

Studi-Off
Tampereen yhteiskoulun lukion oppilaiden tuottamaa ohjelmaa. Ohjelma etsii uutta muotoa ja ohjelmapaikkaa.

Tampere International
Tampereen yliopiston vaihto-opiskelijoiden tuottama ohjelma maan ja taivaan väliltä, 30 min. keskiviikkoisin kurssin aikana.

Tutkain
Ohjelma esittelee oman tiedekuntamme, Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan. Moreenin toimitus. Uusintoja yliopistoradion arkistosta tiistaisin.

Vuorotellen
Prologos ry:n podcast tarkastelee viestinnän ja vuorovaikutuksen ilmiöitä yleistajuisesti. Jokaisessa jaksossa käsitellään eri viestinnän ja vuorovaikutuksen teemaa vaihtuvien asiantuntijoiden kanssa. Haastateltavat asiantuntijat ovat kulloiseenkin käsiteltävään ilmiöön syvällisesti perehtyneitä tutkijoita, opettajia ja erityisosaajia. Radio Moreenin taajuudella torstaisin.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial