Seppo Huiku in memoriam

25.10.2010 16.15 Uutiset

Päätoimittaja, yrittäjä Seppo Huiku menehtyi sairauskohtaukseen viikonloppuna. Hän oli syntynyt vuonna 1956.

Seppo Huiku 1956 – 2010.

Huiku oli monipuolinen viestintäalan vaikuttaja, jolla oli hyvin laajat yhteiskuntasuhteet. Tampereen yliopistosta 1987 yhteiskuntatieteen maisteriksi valmistunut  Huiku oli mukana kehittämässä yliopiston radiota, josta hänen päätoimittajakautenaan muokkautui Radio Moreeni. Tänä aikana hän hankki toimittaja-, avustaja- ja harjoittelijakunnan, jota kuullaan edelleen joko Moreenissa tai eri puolilla maailmaa.

Kun radio oli vakiinnuttanut asemansa ja saanut uuden toimiluvan 1994,  Huiku katsoi uusia haasteita. Perinteisen Lalli-lehden päätoimittajana hän oli puoli vuosikymmentä  ennen paluutaan Tampereen yliopistoon lehtityön lehtoriksi. Opettajan, kouluttajan ja mentorin rooli sopi hänelle, osoituksena siitä hänen itsensä arvostama opiskelijoiden myöntämä ”vuoden ope”-palkinto.

Väitöskirjatyön ja muun työn välillä Seppo Huiku sitten valitsi sen  yliopiston ulkopuolisen elämän. Loimaan Lehti sai hänestä tehokkaan  päätoimittajan yli viideksi vuodeksi. Muutaman viime vuoden Huiku oli yksityisyrittäjä.

Pertunkorven Viestintä oli räätälöityyn viestintäalan koulutukseen ja lehtien kehitystehtäviin suunniteltu yritys. Siirtyminen yrittäjäksi liittyi  myös järjestelyihin kotitilalla Pinsiössä. Seppo Huikulla oli juuret  vahvasti perinteisessä suomalaisessa maisemassa. Vanhempien voimien ehtyessä kotitilan toiminta tarvitsi jatkajaa.

Seppo Huiku oli monipuolisesti ihmisistä ja yhteiskunnasta  kiinnostunut. Klassinen musiikki, kirjallisuus kulkivat yhtä jalkaa urheiluinnostuksen kanssa. Lasten Eliaksen ja Lauran harjoituksissa ja peleissä hän oli aktiivisesti mukana.

Teksti: Olli Ylönen

Kirjoittaja on Seppo Huikun pitkäaikainen kollega ja ystävä

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial