Ykköspalkinnon nappasi toimittajaopiskelija Maiju Talala panttilainaamosta kertovalla dokumentillaan. Tampereen yliopistolla oli hyvä edustus Radiosfestivaalin dokumenttisarjassa, sillä mukana oli neljä toimittajaopiskelijoiden tekemää työtä.

Visuaalisen journalismin opiskelija Maiju Talala pokkasi dokumenttisarjan ykköspalkinnon tämän kevään Radiofestivaalissa. Vuosittainen media-alan opiskelijoiden kilpailutapahtuma järjestettiin tänä vuonna Helsingissä 21.-22. huhtikuuta. Kaiken kaikkiaan Radiofestivaalin finaalissa oli mukana neljä Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoiden audiodokumenttia.

Maiju Talalan dokumentti ”Arvioimme esineitä, emme ihmisiä” kurkistaa panttilainaamon arkeen, jossa talousmarkkinoiden heilahtelut näkyvät erikoisina esineinä ja kouriintuntuvina elämäntarinoina. Dokumentti kuljettaa kuulijaansa käytävillä, jonne harvalla on pääsy. Radiofestivaalin tuomaristo kehui työn monipuolista kerrontaa ja elämänmakuista dialogia.

Radio Moreeni lähettää voittotyön ja muut dokumenttikisassa mukana olleet, Tampereen yliopiston opiskelijoiden tekemät dokumentit vapun molemmin puolin. Työt on tehty Tampereen yliopiston ja TAMKin yhteisellä audiodokumenttikurssilla kevätlukukauden aikana.

Ensimmäisen kerran dokumentit lähetetään taajuudella lauantaina 29.4. klo 13, minkä jälkeen työt ovat kuunneltavissa myös Soundcloudissa. Radiouusinta on luvassa torstaina 4.5. klo 8 ja 13.

Ensi keväänä Radiofestivaali järjestetään Tampereella. Mukana järjestelyissä ovat Tampereen yliopisto, TAMK ja Voionmaan Koulutuskeskus.

Play