Journalismin iltapäivän luennot pureutuvat tänä syksynä visuaalisen journalismin tulevaisuudenkuviin. Vierailijaluentosarja alkaa tiistaina 5. syyskuuta journalistiikan työelämäprofessoreiden vahdinvaihdolla. Radio Moreeni lähettää luennot suorana.

Visuaalisuuteen keskittyvän Journalismin iltapäivä -luentosarjan on koonnut tuore journalistiikan työelämäprofessori Hannu Kivimäki.

Luentosarjassa käsitellään kolmea visuaalisen journalismin kehityssuuntaa: datajournalismia ja tekoälyn hyödyntämistä datan visualisoinnissa, immersiivistä journalismia sekä sitä, kuinka yhteistyössä jalostetulla journalismilla voi jättää muistijäljen yleisöön.

Luennoitsijat pohtivat yhdessä Kivimäen ja opiskelijoiden kanssa, mihin visuaalisen journalismin kehityssuunnat vievät alaa. Miltä journalismin ja journalistin ammatin tulevaisuus tällä hetkellä näyttäytyy?

Luentosarja alkaa tiistaina 5.9.2023 journalistiikan työelämäprofessoreiden vahdinvaihdolla. Johanna Vehkoo summaa kello 13.15 alkaen, mitä edellinen vuosi hänelle opetti. Vehkoon jäähyväisluennon otsikko on Todenmukainen journalismi on vaikeampaa kuin luulet. Hannu Kivimäki puolestaan tekee katsauksen tulevaan ja käy läpi oman alkavan lukuvuotensa teemoja, erityisesti visuaalisen journalismin mahdollisuuksia. Kivimäen ensimmäisen luennon otsikko kuuluu Kuinka lisätä ymmärrystä visuaalisin keinoin?

Vierailijaluentokerrat ovat syyskuussa tiistaisin. Kullakin kerralla on kaksi vierailijaa, joista ensimmäisen luento alkaa kello 12.15 ja toisen kello 13.15.

Journalismin iltapäivän luennot lähetetään Radio Moreenissa suorana. Lähetykset voi kuunnella myös jälkikäteen Radio Moreenin Soundcloudista.