Puhumassa on neljä talouden ja journalismin asiantuntijaa. Suoraa seminaarilähetystä voi kuunnella sekä radiossa että verkossa.

Kiinnostaako talousjournalismi? Tampereen yliopiston journalistiikan Vastaavat ja vastattavat -iltapäiväseminaari avaa neljä erilaista näkymää talousjournalismiin torstaina 9. marraskuuta.

Professori, Labore-tutkimuslaitoksen johtaja Mika Maliranta pohtii alustuksessaan, mitä journalismi voisi oppia taloustieteeltä. Miten ilmaistaan epävarmuutta ja lasketaan arvo ei-näkyvälle? Helsingin Sanomien talouden ja politiikan esihenkilö Veera Luoma-aho puolestaan kysyy, jäikö talous politiikan jalkoihin. Kun talous ja politiikka mediassa yhdistettiin, onko vahvemmalla se, joka kerää enemmän klikkejä ja kiivailua?

Laskentaekonomi Juha Vikman paljastaa yritystiedon heikot lenkit: miten journalistia voidaan harhauttaa talousinformaation jakelussa ja mitkä ovat journalistien perisynnit. Vikman on Paljastavat luvut -kirjan toinen tekijä. Professori Carl-Gustav Lindén Bergenin yliopistosta kertoo omassa puheenvuorossaan, miten ChatGPT muuttaa talousjournalismin professiota. Koneoppiminen ja kielimallit ovat general purpose technology -vallankumous. Mikä rooli jää journalistille, kun algoritmit murskaavat numeroita?

Puheenvuorojensa jälkeen nelikko osallistuu paneelikeskusteluun, jonka aiheena on Talousjournalismin korjaussarja. Keskustelun moderaattorina toimii Matti Apunen.

Vastaavat ja vastattavat -seminaarilähetys alkaa Radio Moreenissa klo 12.15 ja päättyy klo 15. Lähetystä voi kuunnella radiossa ja verkossa.