Radio Moreeni on mukana 24 tunnin mittaisessa lähetysmaratonissa perjantaina 1. lokakuuta. Moreenin osuus kuullaan aamulla klo 8. Suoraa tunnin mittaista lähetystä tehdään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Em Fristadius ja Hanne Vuorela odottivat hyväntuulisina lähetyksen alkua studiossa.

Kansainvälisen opiskelijaradiopäivän lähetysmaraton kiertää tämän viikon perjantaina ympäri maailmaa vuorokauden ajan. Mukana olevat 24 yliopistoradiota ovat jokainen tunnin verran äänessä, ja ohjelmaa kuullaan jokaiselta mantereelta.

Suomen ja Radio Moreenin lähetysvuoro on perjantaiaamuna klo 8 – 9. Lähetystä juontavat Radio Moreenista tutut Hanne Vuorela ja Em Fristadius. Lisäksi lähetyksessä on äänessä radion entisiä ja nykyisiä harjoittelijoita. Koska yleisö on kansainvälistä, Radio Moreeni tekee lähetyksensä kolmella eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Moreenin lähetyksessä on luvassa kuulumisia journalistiikan opiskelijoilta Ruotsista ja Tanskasta. University of Copenhagenissa parhaillaan opiskeleva Silva Heinonen kertoo, millaista opiskelijaelämä on Tanskassa. Ruotsin Karlshamniin hiljattain muuttanut Sandra Nenonen puolestaan avaa sitä, millaista on opiskelijan arki uudessa maassa ja miten sujuu etäopiskelu Tampereen yliopistossa. Ja koska perjantaina vietetään Tampereen päivää, esittelemme lähetyksessä kaupungin parhaita puolia.

Pohjois-Amerikassa syntynyt World College Radio Day järjestetään tänä vuonna 11. kerran. Lähetysmaratonin teemana on sopeutuminen ja resilienssi yliopistoradioissa pandemia-aikana. Radio Moreenin oman osuuden lisäksi taajuudella voi kuunnella muiden maiden lähetyksiä perjantaina klo 11.00 – 13.25.