Luentosarjan on koonnut journalistiikan työelämäprofessori Johanna Vehkoo, ja hän puhuu sarjan ensimmäisellä luentokerralla misinformaatiosta. Tuolloin äänessä on myös väistyvä työelämäprofessori Ritva Leino, joka kysyy, vieläkö journalismille on käyttöä.

Tampereen yliopiston uuden journalistiikan työelämäprofessorin Johanna Vehkoon vetämässä Journalismin iltapäivä -luentosarjassa käsitellään journalismin suhdetta teknologiaan. Luennoitsijat pohtivat yhdessä Vehkoon ja opiskelijoiden kanssa muun muassa sitä, meneekö media liian helposti mukaan teknologiahypeen. Entä millaista voisi olla kriittinen ja paneutunut teknologiajournalismi?

Luentosarja alkaa tiistaina 6. syyskuuta journalistiikan työelämäprofessoreiden vahdinvaihdolla. Väistyvä työelämäprofessori Ritva Leino tiivistää omassa luennossaan, mitä lukuvuosi Tampereen yliopistossa hänelle opetti. Johanna Vehkoo puolestaan käy läpi oman alkavan lukuvuotensa teemoja, erityisesti misinformaatiota.

Seuraavilla syys- ja lokakuun luentokerroilla vierailevat luennoitsijat käsittelevät muun muassa algoritmeja ja niiden toiminnan tutkimista journalismin ja datatieteen keinoin, viime aikojen teknologiahypejä, uutisautomaation kehitystä sekä sananvapauskeskustelua alustojen aikakaudella.

Radio Moreeni lähettää luennot suorana lähetyksenä tiistaisin (6.9.–12.10.) kello 13.15 alkaen. Luennot julkaistaan myös Soundcloudissa.

Kuva: Antti Yrjönen