Journalismin iltapäivä -luentosarja alkaa 3.9.2024 klo 12.15 journalistiikan työelämäprofessorien vahdinvaihdolla. Radio Moreeni lähettää luentosarjan suorana lähetyksenä syyskuussa tiistaisin.

Journalistiikan uuden työelämäprofessorin Laura Saarikosken syksyn Journalismin iltapäivä -luentosarjassa käsitellään kolmea journalismin kehityssuuntaa: journalistisen menestyksen mittaamista, alalla tarvittavia kykyjä ja niistä maksettavaa palkkaa sekä kestävän toimittajaidentiteetin rakentamista ulkopuolista painostusta vastaan.

Luennoitsijat pohtivat yhdessä Saarikosken ja opiskelijoiden kanssa, mistä toimittaja nykyisin tietää, millainen on hyvä juttu. Miten menestystä toimituksissa mitataan? Miten toimittajien kannattaa varautua tekoälyn tuomiin muutoksiin, ja millaista palkkaa hän voi pyytää? Entä millaista paineensietokykyä tarvitaan toimittajilta 2020-luvulla, ja miten sitä voi harjoitella?

Luentosarja alkaa tiistaina 3.9.2024 journalistiikan työelämäprofessoreiden vahdinvaihdolla. Hannu Kivimäki summaa kello 12.15 alkaen, mitä edellinen lukuvuosi hänelle opetti. Kivimäen jäähyväisluennon otsikko on ”Mihin vielä tarvitaan visuaalisia journalisteja?”

Laura Saarikoski puolestaan käsittelee kello 13.15 alkavassa luennossaan media-alan tärkeimpiä muutoksia ja sitä, miten yksittäinen toimittaja voi parantaa kilpailuetuaan työmarkkinoilla. Saarikosken ensimmäisen luennon otsikko kuuluu: ”Näin saat töitä. Puheenvuoro toimittajan tarvitsemista taidoista ja media-alan muutoksesta 2020-luvulla.”

Muut luentokerrat ovat syyskuussa tiistaisin. Radio Moreeni lähettää luennot suorana lähetyksenä, ja luennot julkaistaan myös Radio Moreenin Soundcloudissa pian luentopäivän jälkeen.

Kuva: Antti Yrjönen