Suositun Aivocast-podcastin toinen tuotantokausi jatkaa ajattelun ja aivojen ihmettelyä. Ensimmäisenä käsittelyssä on monelle niin tuttu stressi. Helmikuussa Radio Moreenissa jatkuu Ikääntyvien yliopiston luentosarja. Musiikkiohjelmien joukossa aloittaa pari uutta, kansainvälistä tuttavuutta.

Radio Moreenin kevätkauteen mahtuu jälleen kiinnostavia ohjelmauutuuksia. Maanantai-iltapäivissä klo 13 kuullaan Aivocastin toinen tuotantokausi, joka syventyy ajattelun ja aivojen maailmaan. Ensimmäinen osa lähetetään 11. tammikuuta, ja silloin aiheena on stressi. Kevään aikana on tulossa asiaa mm. mielenhallinnasta, rakkaudesta ja masennuksesta. Aivocastia toimittavat Jenna Lahti ja Hanne Vuorela.

Maanantai-iltapäivissä aloittaa myös toinen uusi podcast, Lounasseura. Tätä sarjaa toimittavat Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijat Sara Nieminen ja Tiina Varrio, jotka keskustelevat ohjelmassa arkisista ja ajankohtaisista aiheista. Tekijöiden mukaan luvassa on juttelua niin opiskelijoiden jaksamisesta, raha-asioista kuin kevyemmistäkin teemoista.

Tiistai-iltapäivän tuttujen Kuuntele tutkijaa- ja Tutkain -tutkijahaastatteluiden lisäksi tiedeasiaa on luvassa myös englanniksi. Myöhemmin keväällä käynnistyvässä sarjassa ääneen pääsevät Tampereen yliopiston kansainväliset tutkijat.

Ikääntyvien yliopiston luennot jatkuvat Radio Moreenissa 9. helmikuuta klo 10. Ensimmäisen luennon aiheena on taiteilija Magnus Enckell, jonka taiteesta luennoi FT Riitta Ojanperä. Kevään muut luennot käsittelevät mm. venäläistä huumoria ja poliittista satiiria. Luennot uusitaan saman viikon sunnuntaina klo 14, ja tiistain radiolähetyksen jälkeen ne julkaistaan myös verkossa.

Musiikkiohjelmien laajaan valikoimaan saadaan pari uutta vahvistusta. Kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 20.30 taajuudella soi Tampereen yliopiston tutkijan, DJ David Blazevicin Salmiakki pop!, joka on osa Belgradissa ja Berliinissä toimivan RADIO.D59B-nettiradion ohjelmistoa. Teemu Huotarin isännöimä Hiekanjyviä ja sadepisaroita puolestaan esittelee maailmanmusiikkia joka toinen torstai kello 18. Ensimmäinen ohjelma lähetetään tammikuun 28. päivä. Hiekanjyviä ja sadepisaroita on ohjelmalaina turkulaisesta Radio Robin Hoodista.

Radio Moreenin ohjelmatiedoista löydät tarkat lähetysajat.