Työelämässä pitää oppia koko ajan uutta, usein pieninä palasina työn ohessa. Erityisesti asiantuntijatehtävissä toimiville suunnatut podcastit tukevat osaamisen kehittämistä työelämässä. Tavoitteena on myös herättää uteliaisuus katsella omaa työtä ja organisaatioita uusista näkökulmista.

Podcast-sarja on saanut nimekseen Osaamisen kehittäjät – nyt korviesi välissä. Podcasteilla tuodaan yliopiston tutkimusta ja opetusta lähemmäksi työelämässä olevia, jotka jo ovat suorittaneet tutkinnon.

Aiheet liittyvät työssä olevien osaamisen kehittämiseen ja ajankohtaisiin koulutuksiin sekä tutkimuksiin Tampereen yliopistossa. Niinpä ne ovat erityisen mielenkiintoista kuunneltavaa Tampereen yliopiston alumneille, mutta toki kaikille muillekin kiinnostuneille.

”Työelämän tarpeisiin kiinteästi liittyvillä podcasteilla tuodaan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia teemoja lähelle työn tekemisen arkea. Ne voivat avata työhön uusia näkökulmia ja toivottavasti herättävät uteliaisuuden lähteä perehtymään aiheeseen syvemmin”, sanoo avainasiakkuuspäällikkö Teemu Rauhala Tampereen yliopiston Jatkuvan oppimisen palveluista.

”Ja kun kuuntelija innostuu jostakin aihepiiristä enemmän, meillä on tarjota hänelle erilaisia koulutusmahdollisuuksia, joissa aiheeseen voi sukeltaa syvemmin”, Rauhala lupaa. ”Monialaisella yliopistollamme on tarjota jokaiselle jotakin oman osaamisen kehittymisen tueksi.”

Podcasteissa kuullaan Tampereen yliopiston asiantuntijoiden sekä työelämästä tulevien kouluttajien ja asiantuntijoiden haastatteluita. Toimittajana on Silva Heinonen.

Uusi jakso ilmestyy Soundcloudiin kerran kuukaudessa, kuukauden puolivälin vaiheilla olevana maanantaina. Podcastit kuullaan myös Radio Moreenin iltapäivälähetyksissä keskiviikkoisin.

Podcast-sarjan tuottaa Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut Tampereen korkeakouluyhteisöstä. Se tarjoaa osaamisen kehittämisen palveluita ja täydennyskoulutusta työelämässä oleville ja tutkinnon jo suorittaneille.

Ensimmäisessä osassa puhutaan muun muassa siitä, miten etätyö vaikuttaa työelämään. Silva Heinosen haastateltavana on sosiologian professori Harri Melin.